پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

رئیس سازمان سیا با رئیس جمهور موقت ونزوئلا دیدار کرد

رئیس سازمان سیا با رئیس جمهور موقت ونزوئلا دیدار کرد رئیس سازمان جاسوسی آمریکا در سفر به کاراکاس با رودریگز رئیس جمهور موقت ونزوئلا دیدار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۷ دی ۱۴۰۴ - 2026 January 17
کد خبر: ۲۹۹۶۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک مقام آمریکایی تأیید کرد که جان رتکلیف، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، روز پنجشنبه در کاراکاس با دلسى رودریگز، رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا، دیدار کرده است.

این مقام آمریکایی گفت: «در این دیدار، رتکلیف در مورد فرصت‌های احتمالی همکاری اقتصادی گفت‌وگو کرد و تأکید نمود که ونزوئلا دیگر نمی‌تواند پناهگاهی برای دشمنان آمریکا، به ویژه قاچاقچیان مواد مخدر باشد.»

این ملاقات که نخستین بار توسط نیویورک تایمز گزارش شد، در شرایطی صورت می‌گیرد که ترامپ کنترل خود بر ونزوئلا، به ویژه بر تولید نفت این کشور، را تحکیم کرده و گفته آمریکا پس از دستگیری نیکولاس مادورو در اوایل این ماه، عملاً این کشور را «اداره خواهد کرد.»

به نوشته سی‌ان‌ان ترامپ به جای حمایت از رهبر مخالفان ماریا کورینا ماچادو که روز پنجشنبه با او دیدار کرد و حتی مدال صلح نوبل خود را به وی هدیه داد، از رودریگز که از چهره‌های قدیمی حاکمیت است، حمایت نشان داده است.

بر اساس گزارش‌های قبلی سی‌ان‌ان، مقامات دولت ترامپ پس از دستگیری مادورو در جلسه توجیهی با قانونگذاران آمریکا تأکید کردند که این اقدام به معنی عملیات تغییر رژیم نیست، زیرا ساختار دولت ونزوئلا تا حد زیادی دست‌نخورده باقی مانده و اکنون توسط دِلسى رودریگز، معاون سابق مادورو، هدایت می‌شود.

تصمیم دولت ترامپ برای حمایت از رودریگز به جای ماشادو، بر پایه یک تحلیل طبقه‌بندی‌شده سیا درباره پیامدهای کنار رفتن مادورو و تأثیرات کوتاه‌مدت حذف احتمالی او اتخاذ شده است.

این ارزیابی محرمانه که توسط سیاستگذاران ارشد درخواست شده بود، قرار است توسط سیا به صورت مداوم به روز شده و در مورد تحولات آتی رهبری در ونزوئلا ارائه شود.

سیا همچنین در برنامه دستگیری مادورو نقش داشت. بر اساس این گزارش‌ها، این آژانس از ماه اوت یک تیم کوچک مخفیانه در ونزوئلا مستقر کرده بود تا الگوهای رفتاری، موقعیت‌ها و جابجایی‌های مادورو را زیر نظر بگیرد، اطلاعاتی که در نهایت عملیات دستگیری او در اوایل این ماه را تقویت کرد./تسنیم

کلمات کلیدی: سازمان سیا
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار